Här på nyttlån.com hjälper vi dig att hitta det bästa företagslånet för dig och ditt företag. Du jämför enkelt och snabbt dom olika lånen i våra tabeller.

Vare sig du har en affärsidé och planerar att starta ett företag, eller om du har ett redan etablerat företag, är det viktigt att du snabbt kan skaffa pengar när behov finns, för att du ska kunna hänga med marknaden. Kanske behöver du snabbt kapital för att komma igång med verksamheten, eller så krävs en investering för att kunna leva upp till marknadens efterfrågan. Och som företagare behöver du ha pengarna snabbt, så att inte ”tåget” hunnit gå innan du är klar att agera. Ett alternativ till ett vanligt företagslån kan vara en kontokredit för företag.

Ferratum Business

Låna 20 000 kr - 2 000 000 kr

100 % fokuserade på att hjälpa svenska småföretagares behov av investeringskapital.

 • Låna från 20 000 kr till 2 000 000 kr
 • Återbetalning upp till 24 månader
 • Individuell ränta baserat bla på ert kassaflöde
 • Ingen säkerhet utöver personlig borgen
 • Ansökningprocessen ska ta <10 minuter, utbetalning inom 24 timmar
 • Inriktning småföretagare
 • Du ska ha varit verksam > 6 månader och omsätta minst 500 000 kr

OPR Företagslån

Företagslån från 30 000 kr till 500 000 kr

Ett lån för både små och stora företag. Lånetjänsten lämpar sig utmärkt för företag med oregelbundet kassaflöde eller oförutsedda ekonomiska utgifter.

 • Låna 30 000 kr - 500 000 kr
 • Tydlig prissättning direkt på webben
 • Samma återbetalningsbeloppp varje månad inkl. avgifter
 • Ansök - få besked - utbetalning samma dag
 • 1-18 månaders återbetalning
 • Ingen säkerhet förutom personlig borgen
 • Företaget behöver ha god kreditvärdighet

Business Credit SE

Företagskredit mellan 10 000 kr och 500 000 kr

Tjänst som passar utmärkt för företag som behöver flexibilitet i företagets varierande ekonomiska utmaningar, eller till exempel helt enkelt för att snabbt finansiera en god idé.

 • Lån mellan 10 000 och 500 000 kr
 • Återbetalningstid 3-12 månader i jämna rater
 • Företaget som ansöker om lån och borgensmannen/männen har inga betalningsanmärkningar
 • De ansvariga personerna i företaget ska ha gott rykte
 • Ex. lån 100 000 kr, 12 månaders återbetalning, 11 803 kr, totalt 141 636 kr

Lendo

Räntan är individuell från 3,25%

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med flera tusen medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm. Bankerna ger olika villkor till olika kunder. Vilken bank som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på. På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som bankerna kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

 • Låna mellan 5.000kr - 500.000kr.
 • Räntan är individuell (3,25% - 18,15%).
 • Löptid 1 - 15 år
 • Ansökan är helt kostnadsfri.
 • Endast en kreditupplysning oavsett antal banker som behandlar din låneansökan.
 • Ex Annuitetslån 10 år. Effektiv årsränta 6.70 %. Ett lån på 225 000 kr kostar då 2 555 kr/månad
 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste ha en inkomst före skatt motsvarande minst 120.000kr per år.
 • Godtar betalningsanmärkningar.

Vi hjälper dig att utveckla och låta ditt företag växa

företagslånDet finns många olika typer av företag, och naturligtvis ser behoven av kapital också olika ut. Ett lån är nästan alltid den enda möjligheten att snabbt skaffa kapital till företaget, och det finns olika typer av lån att välja på. Här på nyttlån.com hjälper vi dig att hitta det bästa alternativet för dig och ditt företag. Idag finns massor av snabba och smidiga lån till företag, som kan hjälpa dig att ge ditt företag den expansion det förtjänar.

Att låna pengar innebär förstås både möjligheter och risker, och vi finns här för att belysa alla aspekterna med ett företagslån, så att du kan känna dig trygg med ditt beslut.

Ett beslut om ett lån till företag behöver oftast tas snabbt om du inte vill att konkurrenterna ska hinna förbi dig och företagets expansion stanna av. Ett lån kan faktiskt vara den investering som ger ditt företag en god framtid, men det gäller förstås att få ett bra lån och undvika faror och risker.

Det finns, som sagt, många som erbjuder lån till företag idag, allt från de stora etablerade bankerna till mindre nyare företag. Vilket låneföretag passar bäst för dig och ditt företag? Är det viktigaste med låga avgifter, eller ska du kanske hellre välja ett lån med låg ränta? Detta är frågor som du får hjälp att besvara här på nyttlån.com

Olika lån för olika företag

Det går inte att ge ett generellt svar på vilket lån som är bästa företagslånet. I ett nystartat företag med en lysande affärsidé behövs förmodligen ett helt annat lån än till det gamla etablerade familjeföretaget som alltid har haft en långsiktig plan för sin verksamhet. Om du nyligen startat upp, har en idé som du tror starkt på och är beredd att ta vissa risker för att förverkliga, finns det lån som är mycket lämpliga för just dig. Och om du är en del av det anrika gamla familjeföretaget som har arbetat med samma idé under många år, finns andra företagslån som passar för just era behov. Lån till företag ser, med andra ord, inte likadana ut, utan man bör alltid se till att få ett lån som är anpassat till det egna företaget och till de egna behoven. Det finns även möjlighet att låna pengar till ditt eget företag.

Lån för att nya företag med nya idéer

Ett företag startas oftast med en bra idé i bagaget. Ofta handlar det om något man tror att marknaden har behov av, och det gäller att komma igång så snabbt som möjligt för att inte tillfället går förlorat. Om tiden går hinner någon annan förmodligen före och tar marknaden och du missar dina inkomster. I denna situation behövs förstås ett snabbt lån, för att kunna komma igång med verksamheten snabbt. Ett snabbt lån till företag, gärna med kort återbetalningstid, är det bästa lånet när du snabbt vill etablera dig på marknaden. Mycket och bra information om finansiering av sitt företag kan man hitta hos verksamt.se.

Lån för äldre, etablerade företag

När det handlar om etablerade företag med många år i samma bransch är det kanske inte just snabba pengar som är högsta prioritet. Man har redan arbetat in en trogen kundkrets, och ett lån är ofta till för att investera i en utbyggnad, nya maskiner eller liknande. Och i det läget är det inte hur snabbt man kan få tillgång till kapital som är den viktigaste frågan, utan man väljer hellre ett lån med låg ränta, och kanske en längre återbetalningstid. Här handlar det om en investering på lång sikt, och det spelar inte så stor roll om man kommer igång med investeringen i morgon eller om en månad.

Trygga och säkra lån till företaget

säkra företagslånOavsett vilken typ av lån du behöver till ditt företag finns det en del saker att tänka på för att lånet ska ge möjligheter och inte utgöra fara eller för stora risker.

Om man är i stort behov av pengar, och behöver låna pengar snabbt är det lätt hänt att man inte funderar på alternativ eller tänker så mycket på de konsekvenser ett lån för med sig.  Ofta har de snabba lånen högre avgifter och ränta än ett lån som tas på längre sikt.

För att ta ett tryggt och säkert lån till företag behöver du alltså fundera på några frågor, även om det är viktigt med ett snabbt beslut.

Hur stora utgifter kan vi klara?

Precis som när du tar ett lån för privat bruk (privatlån), är detta den första fråga du bör ställa dig när du planerar att ta ett lån till företag. Även när du behöver ett snabbt lån är det viktigt att titta på avgifter och räntor, så att du inte bara tar första bästa lån. Det kan skilja rejält på kostnaderna för lån som annars ser ganska lika ut, beroende på vilken långivare du vänder dig till. Därför är det viktigt att jämföra lån och kolla både avgifter, räntor och villkor innan du bestämmer dig. se till att inte gå med på lånevillkor som kan vara skadliga för ditt företag bara för att du vill ha pengar snabbt. Kolla noga så du vet vilken ränta och vilken återbetalningstid som gäller för det lån du söker. På så sätt kan du undvika lån som bara löper på och där du i stort sett bara betalar ränta.

Finns det andra alternativ?

Är ett lån den enda möjligheten att få loss kapital för verksamheten? Kanske är det pengar på väg in i företaget, även om det dröjer lite innan pengarna finns på kontot. I så fall kan det vara klokt att se över möjligheten att belåna fakturor via så kallad factoring. Factoring kan ofta ge mycket snabba pengar, och om du har fakturor på belopp som täcker ditt kapitalbehov kan det kanske vara ett bra alternativ till ett vanligt företagslån.

Rätt storlek på lånet

Det är faktiskt inte alltid så lätt att välja rätt storlek på lånet som man skulle kunna tro. Ska lånet vara till en specifik investering vet du förstås hur mycket pengar som behövs. Men, om du är i behov av kapital för att sätta igång en verksamhet, eller för en annan del av driften, behöver du fundera lite på hur mycket pengar som behövs. Många väljer att ta ett litet lån för att klara den allra närmaste tiden, men då finns risken att du måste söka ett nytt lån om några veckor igen. Det är bättre att ta ett lån som ger dig, och företaget, säkerhet över tid. På så sätt behöver du inte riskera att expansionen stoppas upp, och du kan lägga din energi på företagets verksamhet istället för på upprepade, tidskrävande låneansökningar.

Kan du få företagslån?

Ett företagslån är, som namnet anger, en speciell typ av lån som är avsedda för just företag. Behovet av pengar ser förstås olika ut för olika företag, och det finns också företagslån över ett brett spektrum. När du söker ett lån som privatperson, i synnerhet om det handlar om ett mindre lån, behöver du oftast inte redogöra för vad du tänker använda pengarna till eller lämna andra uppgifter för långivaren att ta hänsyn till. Då räcker det ofta med att du klarar den obligatoriska kreditkontrollen.

När det gäller lån till företag, företagslån, ser det lite annorlunda ut. Ofta handlar det om större belopp, och det en vanlig kreditupplysning säger kanske inte långivaren så mycket. Det finns andra saker som långivaren av pengarna behöver veta, som exempelvis om du ska göra en investering, bygga ut, utöka sortimentet för att bara nämna några exempel. man vill ha koll på affärsidén och se på om det finns rätt kunskaper i företaget. Man tittar kanske på hur det ser ut för andra företag i branschen, och om det finns några risker som gör att det kan bli svårt för företaget att betala i framtiden. Man vill helt enkelt försäkra sig om att man kan få tillbaka sina pengar, precis som man gör när man lånar ut till en privatperson. Det är bara lite andra frågor man vill ha svar på när det handlar om lån till företag.

När du ansöker om ett lån för företag är det alltså viktigt att du vet precis vad du vill låna till och vilka ambitioner du har. Det är också viktigt att du vet vilket låneföretag, eller vilken bank du vill låna hos.

Det finns massor av lån för företag, och det har nog aldrig tidigare varit lika lätt att hitta lån för företag som idag. Men att utbudet är stort och att de ä relativt lätta att få tag på betyder förstås inte att alla företagslån, per automatik, är bra lån. Ju fler man har att välja på desto viktigare är det att kolla räntor, avgifter och villkor. Här på nyttlån.com hjälper vi dig att hitta det bästa lånet för just ditt företag och dess behov.

Fördelar och nackdelar med företagslån

Behöver du extra kapital i företaget spelar det kanske ingen roll att det också finns nackdelar med att ta ett lån för företag. Men, det kan ändå vara bra att tänka på eventuella nackdelar för att minimera riskerna så mycket som möjligt.

Den största risken är förstås att du får ett lån med en hög ränta, som ger stora utgifter. Ett lån med en fast ränta kan vara bra, eftersom du då vet hur mycket du ska betala oavsett hur stort lånet är. Kolla också så att den ränta som anges verkligen gäller just ditt lån, så inte räntan stiger om du lånar mer, eller väljer en längre återbetalningstid än i exemplet. Håll ögonen öppna efter dolda avgifter, så att du inte får en obehaglig överraskning när du ska betala.

Det finns förstås flera fördelar med företagslån. Du kan ofta få ett snabbt och smidigt lån som är anpassat efter företagets behov, och ofta erbjuds också en helhetslösning där lånet är en del. Du kan välja det som passar bäst för dig och ditt företag.

Senast uppdaterad