Ibland kan det dyka upp situationer då man behöver göra någon form av betalning så snabbt som bara möjligt. Har du i det läget redan spenderat lönen och tömt dina sparkonton så kan ett lån vara den enda lösningen. Ett snabblån kan vara en sann räddare i nöden, men det är ingenting du bör ta helt utan eftertanke.

Ta hjälp av en jämförelsesida

Snabblån är, som namnet antyder, ett lån som ofta går smidigt och smärtfritt att ta för den som behöver få in pengar snarast. Det innebär inte för den sakens skull att du bör ta ett förhastat beslut och teckna första bästa låneavtal som du kommer över. För att få en så pass bra deal som möjligt är det viktigt att du exempelvis jämför snabblån på Lånapengar.com, för att hitta ett alternativ som är optimalt för din unika situation. Att jämföra långivare kan spara dig en märkbar summa pengar, trots att snabblån generellt sett är relativt små till storleken.

att tänka på vid snabblån på nätet

Det finns många olika typer av snabblån och vissa av dem är skräddarsydda för att användas till specifika ändamål. Genom att ta dig extra tid för att jämföra långivare – trots att du kanske befinner dig i en situation där det brinner i knutarna – kan du alltså hitta en deal som är som gjord för just dig.

Detta är ett snabblån – saker att tänka på

Ett snabblån, också känt som “sms-lån”, är ett typ av lån i mindre storlek, som det går snabbt att ansöka om. I många fall går bra att teckna ett snabblån även för personer som har betalningsanmärkningar eller andra ekonomiska problem.

Det som i första hand särskiljer ett snabblån från andra typer av lån är storleken. Ett snabblån överstiger sällan en summa på 50 000 kronor, vilket också är huvudanledningen till att personer med sådant som betalningsanmärkningar kan ansöka om snabblån. Att som långivare låna ut mindre summor pengar anses nämligen vara mindre riskfyllt, än att låna ut större summor.

Något som det är viktigt att låntagaren är medveten om är att snabblån har en kort löptid och en hög ränta. En låntagare bör alltså inte se ett snabblån som en långsiktig lösning för ekonomiska trångmål – räntor och avgifter kommer sannolikt att skapa mer problem för den som använder ett snabblån för att täppa igen läckor i sin ekonomi.

Ett snabblån bör snarare ses som en tillfällig ekonomisk lösning, och det kan vara rimligt att ta för den som är medveten om att den snart kommer att få in tillräckligt med pengar för att betala av lånet.

Andra saker som kan vara bra att veta är att du måste vara 18 år eller äldre för att få ansöka om ett snabblån och du måste i regel vara folkbokförd i Sverige och ha BankID, alternativt ett registrerat mobilabonnemang. En del långivare kräver också att du ska ha sådant som en fast inkomst och inte ha några skulder hos kronofogden.

Bråttom eller ej – det är alltid viktigt att ta ekonomiska beslut med omsorg. Befinner du dig i en situation där ett snabblån är lösningar för dig, se till att du tar hjälp av en jämförelsesida för att hitta ett så passande lån som möjligt.