Lån med betalningsanmärkning

För dig som söker efter att få lån med betalningsanmärkning så kan vi rekommendera nedan företag som är mer öppna med att titta på betalningsförmågan framåt än vad en del andra bolag är.

Långivare som accepterar betalningsanmärkningar

Bästa Lånet med Betalningsanmärkninar
Ferratum

Ferratum

Ferratum erbjuder microlån (kontokrediter) och relaterade produkter till sina kunder. Man erbjuder utbetalning av lån även på kvällar och helger efter godkännande. Kreditupplysningen görs med hjälp av Creditsafe istället för UC. Du får snabbt svar på din låneansökan inom 10 minuter.

 •  Låna mellan 1,000 - 45,000 SEK
 •  Ränta 39.6 %
 •  Löptid Löptid
 •  Effektiv ränta 47.64 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav 0 SEK
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Brixo

Brixo

Brixo erbjuder lån till svenska privatpersoner på mellan 3 000 kronor till 30 000 kronor utan krav på varken borgen, pant eller liknande säkerhet. Du ansöker på 2 minuter med hjälp av ditt BankID. Lånet betalas ut samma dag som det beviljas.

 •  Låna mellan 3,000 - 30,000 SEK
 •  Ränta 25,95%
 •  Löptid 8 till 65 månader
 •  Effektiv ränta 29,3%
 •  Betalningsanmärkning accepteras Ja
 •  Inkomstkrav 150,000 SEK
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.


Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

GoodCash

GoodCash

Hos GoodCash kan du låna upp till 50 000 kr trots att du har betalningsanmärkningar. Och det är inte alla som har en hög inkomst, så GoodCash ser istället till din framtida betalningsförmåga när de utvärderar din låneansökan.

 •  Låna mellan 5,000 - 50,000 SEK
 •  Räntan 25.74 %
 •  Löptid 1 - 8år
 •  Effektiv ränta 29 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav Låg inkomst
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: Om du lånar 30.000 kronor med en återbetalningstid om 60 månader och följer avtalad plan kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 29,00 % och den nominella fasta årsräntan till 25,74 %. Månadskostnaden kommer att vara 894 kronor och du kommer totalt att ha betalat 53.640 kronor (d.v.s. 749 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär att kostnaden för krediten blir 23.640 kronor.

 

CashBuddy

CashBuddy

Har du fått en oförutsedd utgift och har inga pengar på kontot? Då är det bra att CashBuddy finns!

 CashBuddy.se erbjuder dig enkelt och tryggt att låna upp till 25 000 kronor - utan säkerhet. 
Om du gör din ansökan online, signerar med Bank-ID eller e-legitimation och uppfyller villkoren så har du pengarna insatta på ditt konto inom 2 bankdagar.

 •  Låna mellan 5,000 - 25,000 SEK
 •  Räntan är individuell 26.05 %
 •  Löptid 12-60 mån
 •  Effektiv ränta 29,4 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav Nej
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: 25.000 kr på 5 år. Bunden årsränta: 26,05 %. Effektiv årsränta: 29,40 %. Månadskostnad: 749 kr (60 ggr). Totalt att återbetala: 44.955 kr.

 

Denna tabell innehåller annonslänkar
bästa lånen trots betalningsanmärkning

Låna pengar med betalningsanmärkning

Att få en betalningsanmärkning kan hända den bäste och många oroar sig att det blir omöjligt att låna pengar.

Det är ofta gamla synder, som kan ha olika anledningar, som kan ställa till det under en lång tid framöver.

Det går dock att få låna pengar med betalningsanmärkning hos vissa bolag som har ett litet annat tänk.

De vi har märkt godkänner något fler än andra av de vi har jämfört hittar du i vår tabell i början av sidan.

Dessa bolag tänker att det handlar mer om hur din ekonomiska situation ser ut just nu och framöver än hur det har varit förut.

Svårt att få lån med anmärkning

Trots att det idag finns mängder av långivare och lån finns det ändå väldigt många människor som har svårt att få ett lån.

Detta kan bero på en rad olika saker. Det kan till exempel bero på att man har obetalda kronofogdeskulder, betalningsanmärkningar, låg inkomst, allt för många andra lån, en annan anställningsform än tillsvidareanställning eller kanske att man inte varit anställd tillräckligt länge.

Oavsett vad orsaken är så är detta förstås frustrerande för den som råkar ut för det, och vi kommer här att gå igenom en rad åtgärder man kan vidta för att förbättra chanserna att få ett lån beviljat om man råkat få en betalningsanmärkning.

neka lån på grund av betalningsanmärkning

Svåra omständigheter

Först och främst måste vi nämna att det finns några få omständigheter då det verkligen är så gott som omöjligt att få ett lån beviljat på egen hand.

Det handlar om när den som ansöker om lån har obetalda skulder till Kronofogden.

Det finns i stort sett inga långivare alls som är beredda att bevilja lån om detta är fallet. Om du har skulder råder vi dig att först betala av dem.

När du har gjort det kan du åter försöka ansöka om lån då situationen är en annan.

Omständigheter som går att hantera

De andra anledningarna som nämns ovan, som också gör det svårt att få lån, är ändå möjliga att hantera. Det finns ofta någon långivare som beviljar lån trots dessa faktorer och vissa saker går också att göra något åt.

Om du har någon enstaka betalningsanmärkning kan det vara möjligt att få låna pengar ändå, om du inte behöver ett allt för stort lån.

Det är idag så vanligt med betalningsanmärkningar att flera långivare, främst de som arbetar med snabblån, har öppnat upp för låntagare med anmärkningar.

Det går inte att låna lika stora belopp och räntan blir vanligtvis högre, men det går alltså att få låna och det kan vara till stor hjälp.

Om du behöver ett större lån än du har möjlighet att få på egen hand, rekommenderar vi att du försöker ta hjälp av en medlåntagare eller en borgenär. Då kan du ofta få lån på högre summor.

Om ditt problem som gör det svårt att få låna är att du har en anställningsform som inte uppskattas av långivarna, så går det ofta att lösa.

De flesta storbanker kräver att du ska vara fast anställd, eller tillsvidareanställd som det heter, men idag finns många andra anställningsformer som också är vanliga.

Det är vanligt med projektanställningar, timanställningar och andra varianter. Vissa mer moderna långivare har insett detta och erbjuder lån även för de med alternativa anställningsformer. Detta förutsätter dock att inkomsten är tillräckligt hög och att det inte finns några betalningsanmärkningar i bagaget när det gäller högre belopp.

Om problemet är att inkomsten anses vara för låg går det ju ofta att försöka höja den. Kanske är det ändå dags för lönesamtal på arbetsplatsen och då kan du försöka påverka lönen i positiv riktning.

Om du inte har någon möjlighet till en inkomsthöjning på din befintliga arbetsplats så kanske du kan tänka dig att arbeta extra på lediga dagar.

Då kan du höja inkomsten ändå och öka chansen att få lånet du behöver trots betalningsanmärkning

UC och betalningsanmärkning

Har du en eller flera betalningsanmärkningar och vill ändå ansöka om lån? Har du hört talas om att det kan vara klokt att undvika UC om du vill få ett lån beviljat?

Det kan ligga något i det, då vissa långivare som kan tänka sig att bevilja lån trots betalningsanmärkningar samarbetar med andra kreditupplysningsföretag än just Upplysningscentralen.

Flera långivare som erbjuder smslån och blancolån trots betalningsanmärkningar hämtar exempelvis sina upplysningar från ett företag som heter Creditsafe eller Bisnode.

Kan du få lån trots betalningsanmärkning efter upplysning från UC?

Du vill säkert veta om du har en chans att bli beviljad ett lån trots betalningsanmärkning, om långivaren inhämtar en kreditupplysning via UC.

Svaret är att det faktiskt inte beror på UC, utan på långivaren.

Om denne accepterar kunder med anmärkningar kan du mycket väl bli beviljad ett lån förutsatt att du uppfyller de krav som långivaren ställer.

Om du däremot har valt att ansöka om lån hos en långivare som inte accepterar kunder med en eller flera anmärkningar kommer du att bli nekad lån oavsett om kreditupplysningen hämtas från Upplysningscentralen eller från något annat företag.

Det gäller med andra ord att välja rätt långivare.

Det är här vi kommer in i bilden och har gjort en jämförelse som vi sammanställt ovan i tabellen över långivare som ger lån trots anmärkning(ar).

Fördelar med att välja bort UC

Även om själva bedömningen egentligen inte hänger på upplysningsföretaget så finns det faktiskt anledningar till att välja långivare som arbetar med andra företag än just UC.

Det är därför att lån utan UC har blivit så populärt.

Om du får många förfrågningar registrerade hos UC kan detta påverka din kreditvärdighet i negativ riktning. Detta kan ligga dig till last om du exempelvis ska teckna ett nytt hyreskontrakt eller om det så småningom blir aktuellt att ansöka om bolån.

Om du vet med dig att det kan bli aktuellt med fler förfrågningar inom ett år kan det därför vara klokt att vända dig till en långivare som samarbetar med ett annat företag.

Om du däremot är ganska övertygad om att du varken kommer att byta bostad, teckna abonnemang eller ansöka om andra lån inom ett år kan du tryggt ansöka om lån från en långivare som hämtar sin kreditupplysning från Upplysningscentralen.

öka din kreditvärdighet

Hur höjer jag kreditvärdigheten när jag har en eller fler anmärkningar?

Hos UC tilldelas du en viss score, kreditvärdighetspoäng.

Denna blir per automatik lägre om den som söker har en eller flera betalningsanmärkningar eftersom det visar att du tidigare haft problem med dina betalningar.

Det finns dock flera saker du kan göra för att höja poängen. Du kan till exempel vänta till dess att din betalningsanmärkning försvunnit.

Det kanske inte alltid är möjligt, eftersom du förmodligen behöver pengarna dessförinnan, men om du har möjligheten är detta definitivt en god idé.

Du kan även höja poängen genom att stänga öppna krediter. Du kanske har krediter där du bara har någon hundralapp kvar att betala.

Då är det smart att betala in pengarna och stänga ned krediterna. Du kanske också har krediter som inte utnyttjas men som inte aktivt avslutats som ligger till last.

Ta då kontakt med kreditgivarna och be dem stänga dessa så höjer du din poäng. Om du har möjlighet kan du också försöka skaffa ett extrajobb vid sidan av ditt ordinarie arbete.

En höjd inkomst är alltid positiv för ditt kreditbetyg.

Vad är en betalningsanmärkning?

Vad är då en betalningsanmärkning i praktiken? Jo, hos kronofogdemyndigheten kan man läsa följande:

En betalningsanmärkning är en anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att någon inte har skött sina betalningar. Det är alltså inte ett visst företag eller Kronofogden som ger en betalningsanmärkning. Kreditupplysningsföretagen hämtar viss information från Kronofogdens register som sedan ligger till grund för bedömningen.

Kronofogden – https://www.kronofogden.se/kundservice-svarar/fragor-och-svar/betalningsanmarkning/2021-04-12-har-jag-en-betalningsanmarkning

Hur får jag en betalningsanmärkning?

Anledningarna till att du får en betalningsanmärkning kan vara att :

 • Betalningskrav från den offentliga sektorn. Där ingår stat, myndigheter, landsting och kommuner.
 • Du inte betalat skatter, böter, offentliga avgifter eller studiemedel i tid.
 • Du har inte betalat sådant som hyra, leverantörsskulder, kontokortsskulder eller köpta varor i tid.

Dessa instanser har sedan inlämnat en ansökan om betalningsföreläggande till kronofogdemyndigheten. Om denna sedan går igenom så sätter kreditupplysningsföretagen en betalningsanmärkning på dig.

Har jag en betalningsanmärkningar?

För att veta om du har en betalningsanmärkning så behöver du kontakta de olika kreditupplysningsinstituten. Där kan de ge dig information om din status just nu.

På Datainspektionens webbplats finns en fullständig lista över kreditupplysningsföretagen.

Hur blir jag av med en betalningsanmärkning?

Vidare kan vi läsa hos kronofogdemyndigheten att:

Kreditupplysningsföretagen har vanligtvis kvar uppgifter på en privatperson i tre år efter den dag anmärkningen registrerades.

För juridiska personer (företag) får uppgifterna finnas kvar i fem år. När en ansökan om betalningsföreläggande registreras mot en juridisk person finns den uppgiften kvar i längst två år efter utgången av det år då ansökningen gjordes.

Du behöver oftast inte finnas kvar i våra register om du har hamnat där av misstag.

Misstaget kan till exempel vara att du råkade betala på ett felaktigt sätt eller att den som skickade in skulden till oss inte borde ha gjort det.

Det är en särskild lagstiftning som avgör om vi får ändra på uppgifterna eller kanske ta bort uppgifterna helt och hållet.

Uppdaterad 2022-12-25