Lån med betalningsanmärkning

Att få en betalningsanmärkning kan hända den bäste. Det är ofta gamla synder, som kan ha olika anledningar, som kan ställa till det under en lång tid framöver. Det går dock att få låna pengar med betalningsanmärkning hos vissa bolag som har ett litet annat tänk.

Dessa bolag tänker att det handlar mer om hur din ekonomiska situation ser ut just nu och framöver än hur det har varit förut.

Låna pengar med betalningsanmärkning

För dig som söker efter att få lån med betalningsanmärkning så kan vi rekommendera Brixo och Creditstar som du hittar nedan.

Svea Ekonomi

Olika typer av lån som är anpassade för dina förutsättningar, lån utan säkerhet samt bolån

Bra lån med bra villkor. Har olika lån inriktade till olika målgrupper. Konsumentlån - för dig som behöver lån utan säkerhet men har vettig ekonomi, låna 5000 - 400 000 kr, återbetalning 2-15 år. Svårt att få lån - för dig som har betalningsanmärkning och har svårt att få lån hos andra banker, låna 2000 - 200000, återbetalning 2-15 år. Samla dina lån - för dig som vill samla olika lån och därmed få ner totalkostnaden, låna 16 000 - 400 00, återbetalning 2-15 år.

 • Låna 2000- 400000 kr med återbetalningstid på 2-15 år
 • Ränta sätts individuellt
 • Även speciella lån för dig som har svårt att få lån
 • Du behöver vara minst 20 år och ha inkomst
 • Bra villkor för privatlån utan säkerhet för dig med ordnad ekonomi
 • Ex för att samla dina lån: 6,90 % 10 år så blir effektiv ränta 7,62
 • Bolån med bra villkor

Brixo

Låna mellan 5.000kr - 30.000kr

Brixo erbjuder blancolån till privatpersoner. Lånet återbetalas med ett fast belopp varje månad. Brixos lån är enkla och standardiserade med tydlig prisinformation där kunden vid ansökningstillfället ser alla kostnader och återbetalningsbelopp. Ansökningar görs genom bolagets hemsida med identifiering med Bank-ID och utbetalning av beviljade lån sker inom 24 timmar från ansökan på vardagar.

 • Låna mellan 5.000kr - 30.000kr (Löptid 1 - 3 år).
 • Gratis ansökan och inga dolda avgifter.
 • Tillåtet att ha betalningsanmärkning
 • Du måste vara minst 18 år gammal, ha en inkomst om minst 150.000kr per år, Svensk personnummer och folkbokförd i Sverige, Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får dock förekomma).
 • Ex. 30 000 kr 36 mån ger månadskost 1339 kr (eff. ränta 39,72%)

Ferratum

Låna mellan 1000 kr - 30 000 kr

Ferratum erbjuder snabblån på ett enkelt och snabbt vis. De har även bankkonton med flexibel kontokredit upp till 20 000 kr som kan kopplas till kostnadsfritt Mastercard. Du ska vara minst 21 år och får max ha 6 betalningsanmärkningar.

 • Låna mellan 1000 kr - 30 000 kr
 • Räntefritt första 30 dagarna
 • Snabblån samt bankkonto med kreditmöjlighet
 • Tillåtet med betalningsanmärkning
 • Effektiv ränta för ett lån på 10 000 kr är 47,64%
 • Utbetalning direkt alla dagar i veckan
 • Du behöver vara 21 år gammal

Flexkontot SE

Låna upp till 20 000 kr

Ger kontokredit på upp till 20 000 kr där du betalar ränta på den del du använder. Utbetalning samma dag som lånet beviljas. Återbetalningstakten kan justeras efter dina önskemål, dock med ett minimibelopp.

 • Kontokredit, låna upp till 20 000 kr, betala ränta för det du använt just nu.
 • Enkel ansökan med BankID
 • Återbetala i egen takt
 • Betalningsanmärkning får förekomma
 • Månadsränta 3,29 % Låna 10 000 och betala av under ett år så är kostnaden 3416 kr för avgifter o ränta.

Svårt att få lån

Trots att det idag finns mängder av långivare och lån finns det ändå väldigt många människor som har svårt att få ett lån. Detta kan bero på en rad olika saker. Det kan till exempel bero på att man har obetalda kronofogdeskulder, betalningsanmärkningar, låg inkomst, allt för många andra lån, en annan anställningsform än tillsvidareanställning eller kanske att man inte varit anställd tillräckligt länge. Oavsett vad orsaken är så är detta förstås frustrerande för den som råkar ut för det, och vi kommer här att gå igenom en rad åtgärder man kan vidta för att förbättra chanserna att få ett lån beviljat.

Svåra omständigheter

Först och främst måste vi nämna att det finns några få omständigheter då det verkligen är så gott som omöjligt att få ett lån beviljat på egen hand. Det handlar om när den som ansöker om lån har obetalda skulder till Kronofogden. Det finns i stort sett inga långivare alls som är beredda att bevilja lån om detta är fallet. Om du har skulder råder vi dig att först betala av dem. När du har gjort det kan du åter försöka ansöka om lån då situationen är en annan.betalningsanmärkning lån

Omständigheter som går att hantera

De andra anledningarna som nämns ovan, som också gör det svårt att få lån, är ändå möjliga att hantera. Det finns ofta någon långivare som beviljar lån trots dessa faktorer och vissa saker går också att göra något åt.

Om du har någon enstaka betalningsanmärkning kan det vara möjligt att få låna pengar ändå, om du inte behöver ett allt för stort lån. Det är idag så vanligt med betalningsanmärkningar att flera långivare, främst de som arbetar med snabblån, har öppnat upp för låntagare med anmärkningar. Det går inte att låna lika stora belopp och räntan blir vanligtvis högre, men det går alltså att få låna och det kan vara till stor hjälp. Om du behöver ett större lån än du har möjlighet att få på egen hand, rekommenderar vi att du försöker ta hjälp av en medlåntagare eller en borgenär. Då kan du ofta få lån på högre summor.

Om ditt problem som gör det svårt att få låna är att du har en anställningsform som inte uppskattas av långivarna, så går det ofta att lösa. De flesta storbanker kräver att du ska vara fast anställd, eller tillsvidareanställd som det heter, men idag finns många andra anställningsformer som också är vanliga. Det är vanligt med projektanställningar, timanställningar och andra varianter. Vissa mer moderna långivare har insett detta och erbjuder lån även för de med alternativa anställningsformer. Detta förutsätter dock att inkomsten är tillräckligt hög och att det inte finns några anmärkningar i bagaget.

Om problemet är att inkomsten anses vara för låg går det ju ofta att försöka höja den. Kanske är det ändå dags för lönesamtal på arbetsplatsen och då kan du försöka påverka lönen i positiv riktning. Om du inte har någon möjlighet till en inkomsthöjning på din befintliga arbetsplats så kanske du kan tänka dig att arbeta extra på lediga dagar. Då kan du höja inkomsten ändå och öka chansen att få lånet du behöver.

UC och betalningsanmärkning

Har du en eller flera betalningsanmärkningar och vill ändå ansöka om lån? Har du hört talas om att det kan vara klokt att undvika UC om du vill få ett lån beviljat? Det kan ligga något i det, då vissa långivare som kan tänka sig att bevilja lån trots betalningsanmärkningar samarbetar med andra kreditupplysningsföretag än just Upplysningscentralen. Flera långivare som erbjuder blancolån trots betalningsanmärkningar hämtar exempelvis sina upplysningar från ett företag som heter Creditsafe.

Kan du få lån efter upplysning från UC?betalningsanmärkning uc

Du vill säkert veta om du har en chans att bli beviljad ett lån trots betalningsanmärkning, om långivaren inhämtar en kreditupplysning via UC. Svaret är att det faktiskt inte beror på UC, utan på långivaren. Om denne accepterar kunder med anmärkningar kan du mycket väl bli beviljad ett lån förutsatt att du uppfyller de krav som långivaren ställer. Om du däremot har valt att ansöka om lån hos en långivare som inte accepterar kunder med en eller flera anmärkningar kommer du att bli nekad lån oavsett om kreditupplysningen hämtas från Upplysningscentralen eller från något annat företag. Det gäller med andra ord att välja rätt långivare.

Fördelar med att välja bort UC

Även om själva bedömningen egentligen inte hänger på upplysningsföretaget så finns det faktiskt anledningar till att välja långivare som arbetar med andra företag än just UC. Om du får många förfrågningar registrerade hos UC kan detta påverka din kreditvärdighet i negativ riktning. Detta kan ligga dig till last om du exempelvis ska teckna ett nytt hyreskontrakt eller om det så småningom blir aktuellt att ansöka om bolån. Om du vet med dig att det kan bli aktuellt med fler förfrågningar inom ett år kan det därför vara klokt att vända dig till en långivare som samarbetar med ett annat företag. Om du däremot är ganska övertygad om att du varken kommer att byta bostad, teckna abonnemang eller ansöka om andra lån inom ett år kan du tryggt ansöka om lån från en långivare som hämtar sin kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Hur höjer jag kreditvärdigheten?

Hos UC tilldelas du en viss score, kreditvärdighetspoäng. Denna blir per automatik lägre om den som söker har en eller flera betalningsanmärkningar eftersom det visar att du tidigare haft problem med dina betalningar. Det finns dock flera saker du kan göra för att höja poängen. Du kan till exempel vänta till dess att din betalningsanmärkning försvunnit. Det kanske inte alltid är möjligt, eftersom du förmodligen behöver pengarna dessförinnan, men om du har möjligheten är detta definitivt en god idé. Du kan även höja poängen genom att stänga öppna krediter. Du kanske har krediter där du bara har någon hundralapp kvar att betala. Då är det smart att betala in pengarna och stänga ned krediterna. Du kanske också har krediter som inte utnyttjas men som inte aktivt avslutats som ligger till last. Ta då kontakt med kreditgivarna och be dem stänga dessa så höjer du din poäng. Om du har möjlighet kan du också försöka skaffa ett extrajobb vid sidan av ditt ordinarie arbete. En höjd inkomst är alltid positiv för ditt kreditbetyg.

Vad är en betalningsanmärkning?

Vad är då en betalningsanmärkning i praktiken? Jo, hos kronofogdemyndigheten kan man läsa följande:

En betalningsanmärkning är en anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att någon inte har skött sina betalningar. Det är alltså inte ett visst företag eller Kronofogden som ger en betalningsanmärkning. Kreditupplysningsföretagen hämtar viss information från Kronofogdens register som sedan ligger till grund för bedömningen.

Hur får jag en betalningsanmärkning?

Anledningarna till att du får en betalningsanmärkning kan vara att :

 • Betalningskrav från den offentliga sektorn. Där ingår stat, myndigheter, landsting och kommuner.
 • Du inte betalat skatter, böter, offentliga avgifter eller studiemedel i tid.
 • Du har inte betalat sådant som hyra, leverantörsskulder, kontokortsskulder eller köpta varor i tid.

Dessa instanser har sedan inlämnat en ansökan om betalningsföreläggande till kronofogdemyndigheten. Om denna sedan går igenom så sätter kreditupplysningsföretagen en betalningsanmärkning på dig.

Har jag en betalningsanmärkningar?

För att veta om du har en betalningsanmärkning så behöver du kontakta de olika kreditupplysningsinstituten. Där kan de ge dig information om din status just nu.

Datainspektionens webbplats finns en fullständig lista över kreditupplysningsföretagen.

Hur blir jag av med en betalningsanmärkning?

Vidare kan vi läsa hos kronofogdemyndigheten att:

Kreditupplysningsföretagen har vanligtvis kvar uppgifter på en privatperson i tre år efter den dag anmärkningen registrerades. För juridiska personer (företag) får uppgifterna finnas kvar i fem år. När en ansökan om betalningsföreläggande registreras mot en juridisk person finns den uppgiften kvar i längst två år efter utgången av det år då ansökningen gjordes.

Du behöver oftast inte finnas kvar i våra register om du har hamnat där av misstag. Misstaget kan till exempel vara att du råkade betala på ett felaktigt sätt eller att den som skickade in skulden till oss inte borde ha gjort det. Det är en särskild lagstiftning som avgör om vi får ändra på uppgifterna eller kanske ta bort uppgifterna helt och hållet.

Uppdaterad 2018-09-18