Lån utan inkomst

Många funderar på om det går att ta lån utan inkomst och svaret är inte så enkelt att ge. Det beror nämligen på vad man menar med frågan. Det går att låna pengar utan att ha en fast anställning men det är ytterst få om ens några lån som går att få utan någon inkomst alls.
Nedan alternativ är dem vi hittat, där det finns en chans att få lån utan inkomst.

Jämför olika långivare

Bästa lånet utan inkomst
Ferratum

Ferratum

Ferratum erbjuder microlån (kontokrediter) och relaterade produkter till sina kunder. Man erbjuder utbetalning av lån även på kvällar och helger efter godkännande. Kreditupplysningen görs med hjälp av Creditsafe istället för UC. Du får snabbt svar på din låneansökan inom 10 minuter.

 •  Låna mellan 1,000 - 45,000 SEK
 •  Ränta 39.6 %
 •  Löptid Löptid
 •  Effektiv ränta 47.64 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav 0 SEK
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Brixo

Brixo

Brixo erbjuder lån till svenska privatpersoner på mellan 3 000 kronor till 30 000 kronor utan krav på varken borgen, pant eller liknande säkerhet. Du ansöker på 2 minuter med hjälp av ditt BankID. Lånet betalas ut samma dag som det beviljas.

 •  Låna mellan 3,000 - 30,000 SEK
 •  Ränta 25,95%
 •  Löptid 8 till 65 månader
 •  Effektiv ränta 29,3%
 •  Betalningsanmärkning accepteras Ja
 •  Inkomstkrav 150,000 SEK
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

GoodCash

GoodCash

Hos GoodCash kan du låna upp till 50 000 kr trots att du har betalningsanmärkningar. Och det är inte alla som har en hög inkomst, så GoodCash ser istället till din framtida betalningsförmåga när de utvärderar din låneansökan.

 •  Låna mellan 5,000 - 50,000 SEK
 •  Räntan 25.74 %
 •  Löptid 1 - 8år
 •  Effektiv ränta 29 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav Låg inkomst
 •  Uppläggningsavgift Nej
 •  Räkneexempel: Om du lånar 30.000 kronor med en återbetalningstid om 60 månader och följer avtalad plan kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 29,00 % och den nominella fasta årsräntan till 25,74 %. Månadskostnaden kommer att vara 894 kronor och du kommer totalt att ha betalat 53.640 kronor (d.v.s. 749 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär att kostnaden för krediten blir 23.640 kronor.

 

Everydayplus

Everydayplus

EverydayPlus är en lättanvänd och flexibel digital kredit som kan utnyttjas likt ett vanligt kreditkort, men utan ett faktiskt kort. EverydayPlus vänder sig till dig som värderar en tydlig prissättning och är i behov av en snabb kredit. Du kan göra uttag via SMS och delbetala i lugn takt.

 •  Låna mellan 1,000 - 25,000 SEK
 •  Ränta 39 %
 •  Löptid 1 till 60 månader
 •  Effektiv ränta 47 - 99 %
 •  Betalningsanmärkning accepteras Nej
 •  Inkomstkrav 120,000 SEK
 •  Uppläggningsavgift Ja

 Räkneexempel: 7 000 kr uttag på 12 månader med 39 % nominell ränta. Vid betalning av minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader (4525 kr i sista månaden), blir effektiv ränta 63,86 %. Att återbetala: 10 092 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Denna tabell innehåller annonslänkar
lån utan inkomst

Går det att låna utan någon inkomst alls?

Att låna helt utan inkomst är svårt men det kan gå. Om du har en deklarerad inkomst från tidigare år kan det vara möjligt att få lånet beviljat under förutsättning att det handlar om ett litet lån.

Det är inte speciellt många långivare som erbjuder lån utan inkomst men vissa smslån på små belopp kan vara möjliga att få.

En följdfråga blir naturligtvis om det verkligen är klokt att låna pengar utan inkomst eftersom lånet ska betalas tillbaka och det relativt snabbt.

Om du har en plan för detta och vet att du kommer kunna betala tillbaka pengarna utan problem behöver det dock inte vara något fel i att låna en liten summa utan att ha en inkomst.

Om du däremot inte har någon plan och bara lånar för att ta dig ur en ekonomisk knipa bör du tänka en gång till för att undvika att hamna i större svårigheter.

undvik i första hand lån utan inkomst

Lån från anhöriga kan vara en bättre idé

Om du behöver låna pengar men inte har någon inkomst kan det vara en bättre idé att låna från någon anhörig.

På så sätt kanske du kan slippa räntan eller åtminstone få en mycket mer fördelaktig ränta än den du får om du tar ett snabblån.

Dessutom kanske återbetalningstiden kan anpassas efter din egen återbetalningsförmåga lite mer än vad som är möjligt när du lånar från en snabblångivare.

Att betala tillbaka flera tusen kronor inom en eller ett par månader kan vara tufft om du saknar inkomst eller har en väldigt begränsad inkomst.

Om du lånar från en anhörig kan du kanske få längre tid på dig att betala tillbaka.

Om du lånar av någon närstående är det dock minst lika viktigt att du sköter dina avbetalningar.

Du ska aldrig missbruka någon annans hjälpsamhet och för att inte förtroendet er emellan ska bli förstört är det viktigt att du visar att du verkligen är pålitlig och betalar tillbaka enligt överenskommelse.

Att låna utan deklarerad inkomst

En annan fråga som kan dyka upp är om det går att låna om du har en inkomst idag men inte haft det tidigare år.

Det betyder ju att ingen inkomst kommer visas från tidigare taxeringsår när en kreditupplysning tas.

Det kan naturligtvis vara ett problem men många gånger går det att låna ändå. De flesta långivare vill naturligtvis ha bevis på att du verkligen har en inkomst men många fokuserar på hur din nuvarande betalningsförmåga ser ut snarare än hur din ekonomi såg ut för ett eller två år sedan.

Ofta accepterar de att få in kopior på de senaste lönespecifikationerna samt ett arbetsgivarintyg som bevis på din inkomst.

På så sätt kan de ändå känna sig säkra på att du verkligen har den inkomst som du påstått i ansökan att du har och de kan också känna sig trygga i vetskapen att du bör klara att betala tillbaka de pengar du lånat.

OBS! Viktigt att fundera igenom beslutet noga

Det är alltid viktigt att fundera igenom beslutet att ansöka om lån noga, framförallt om du skall försöka få ett lån utan inkomst.

Om du lånar pengar kommer det att påverka din privatekonomi en tid framöver och det gäller naturligtvis att du är förberedd på detta.

Extra viktigt att fundera igenom det hela är det om du har en liten eller är helt utan inkomst.

fundera noga om du ska ta lån

Det är viktigt att komma ihåg att nya lån kan vara till stor hjälp men det kan också omkullkasta din ekonomi om du lånar pengar när du inte riktigt har råd att betala tillbaka pengarna.

Tänk också på att det inte bara är de pengar du lånar som ska betalas tillbaka utan även ränta och eventuella övriga avgifter.

Om du har kommit fram till att du verkligen behöver låna och att du har råd med amorteringarna är det dags att fundera över nästa steg, nämligen vilken långivare du ska vända dig till.

Dels är det naturligtvis viktigt att du väljer en långivare som har krav som du uppfyller.

Om du till exempel går på a-kassa och vill ta ett lån är det viktigt att du ser till att skicka ansökan till en långivare som faktiskt erbjuder lån även till den som har a-kassa som inkomst.

Om du har betalningsanmärkningar är det viktigt att långivaren godkänner förfrågningar från personer med anmärkning.

Det gäller helt enkelt att du gör en del efterforskningar innan du ansöker.

Vidare är det viktigt att du jämför banker och långivare innan du ansöker.

Du vill naturligtvis inte behöva betala högre ränta än nödvändigt och om det går att slippa avgifter vill du naturligtvis göra det.

Med hjälp av grundliga jämförelser kan du få ett så billigt och fördelaktigt lån som möjligt så det är viktigt att du är noggrann under den här processen.

jämför lån och ränta om du ska låna

Går det att låna stora belopp utan inkomst?

Är det så att ett litet lån inte täcker ditt pengabehov? Skulle du behöva låna ett stort belopp för att komma på fötter ekonomiskt? Vill du försöka låna trots att du saknar inkomst? Då kommer du dessvärre stöta på patrull.

Små lån kan som tidigare nämnts gå att få trots avsaknad av inkomst för stunden. 

Stora lån från bankerna är däremot omöjliga att få om du inte har någon inkomst.

Detta beror naturligtvis på att bankerna inte kan känna sig säkra på att du kommer kunna betala tillbaka pengarna du lånar och därför kan de inte heller bevilja ett sådant lån.

Ibland kan det gå att få ett lån om du har en medsökande som har en fast inkomst, men om du inte har någon inkomst alls och vill ansöka om ett stort lån är risken ändå stor att det blir ett negativt besked.

Om du ser det ur långivarens synvinkel blir det ofta lättare att förstå varför du blir nekad ett stort lån. Utan inkomst finns det ju inga pengar att använda för att amortera och då är risken otroligt stor att de aldrig kommer få tillbaka pengarna de lånar ut.

Detta är naturligtvis en situation som de vill undvika att hamna i och därför beviljar de inte lånet.

Låna inte för att täcka andra lån och om du är i en svår ekonomisksituation utan inkomst rekommenderar vi dig att läsa om skuldsanering här.

Uppdaterad 2022-12-25