De flesta har någon gång upplevt att en oförutsedd utgift dyker upp när man som minst önskar det. Dagarna innan lön kan vara tuffa nog ändå, och om du då hittar en tandläkarräkning som egentligen skulle ha varit betald redan, eller om katten behöver besöka veterinär akut, ja då är det inte roligt. Det kan vara så att du behöver låna 5000 kr snabbt, och då är det tur att den möjligheten faktiskt finns. Här har vi valt ut ett antal av de långivare som vi anser vara bäst på marknaden just nu.

Långivare
Belopp
Ansök nu
Låna mellan 5.000kr - 30.000kr
5000 - 600 000 kr, Specialist för dig som har svårt att få lån
Låna upp till 20 000 kr
Låna 3 000 - 50 000 kr Snabblån eller Kreditlån
Lån eller kontokredit mellan 1000 kr och 40 000 kr
Låna mellan 3.000kr - 25.000kr
Låna mellan 1.000kr - 20.000kr
Räntan är individuell från 2,95%
Räntan är individuell effektiv ränta från 7,20%
Låna mellan 1000 kr - 35 000 kr
Låna mellan 1.000 kr - 40 000 kr
Lån från 500 kr upp till 20000 kr

Snabblån med omedelbar utbetalning

Om du verkligen behöver pengar akut och det handlar om ett belopp under 10 000 kronor, är det ett snabblån som är aktuellt. Den typen av lån kallas även smslån. Du kan låna 5000 kronor snabbt och sedan betala tillbaka pengarna när du har fått in din lön på kontot. Det är enkelt, går snabbt och även om det tillkommer en kostnad så kan det vara den perfekta lösningen om du inte har en buffert undansparad.

Alla snabblån har den gemensamma nämnaren att det går snabbt att ansöka om lån, och om lånet beviljas går det även snabbt att få pengarna utbetalda. Vissa långivare betalar ut lån både på vardagar och helger, medan andra enbart har öppet på vardagar. Innan du ansöker bör du alltså undersöka vilja utbetalningstider som gäller, så att du inte ansöker om ett lån där du får vänta flera dagar på pengarna.

Om du har riktigt, riktigt bråttom bör du välja en snabblångivare som betalar ut pengarna omedelbart även på helger, och som betalar ut med direkt överföring till den bank där du har kontot. Att hitta information om detta på webben brukar vara enkelt. Du kan antingen ta hjälp av en långuide, eller besöka de olika långivarnas hemsidor och där läsa mer om vad som gäller.

Då kan du behöva låna 5000 kr

När kan det då bli aktuellt att låna 5000 kr? Det kan finnas många olika situationer då detta är aktuellt. Som tidigare nämnts kanske du hittar en faktura som redan skulle ha varit betald. Det kan vara en försäkring, en tandläkarräkning eller något annat som verkligen brådskar. Du kanske inte har tid att vänta på nästa lön, och då kan ett smslån vara aktuellt.

Det kan också vara så att ditt husdjur råkar ut för en skada som behöver åtgärdas hos veterinär. Även om du har en försäkring så kan självrisken bli ganska dyr, och även om det optimala förstås är att det finns pengar undanlagda till detta, så ser inte verkligheten alltid ut så. Du kanske behöver låna ihop till självrisken, och då är ett snabblån en enkel lösning.

Det kan även finnas andra situationer då ett snabblån på 5000 kronor behövs. Du kanske hade kontanter uttagna men har fått dem stulna. Om du hade haft pengar på kontot hade det givetvis varit bra, men så kanske inte är fallet. Då kan 5000 kronor vara till stor nytta, tills du får nästa lön.

Vad som är en bra anledning att låna några tusenlappar är upp till dig själv att avgöra. När du tar ett lån av den här typen behöver du inte berätta vad pengarna ska användas till. Naturligtvis bör du ha funderat igenom saken ordentligt, så att du inte tar dyra lån i onödan, men om du har funderat och kommit fram till att ett lån är bästa lösningen, har du säkert rätt.

Jämför alternativen

Även om ett lån på 5000 kronor inte är något stort lån, så är det viktigt att du jämför de olika alternativen. Det finns många långivare som erbjuder lån i den här storleken, och det kan skilja en hel del. Försök att hitta ett snabblån med så få och låga kostnader som möjligt.

Låna för att täcka andra lån läs mer om hur du kan få hjälp istället.

 

Senast uppdaterad