Låna pengar utan säkerhet

Uppdaterad:

Finns det möjlighet att låna pengar utan säkerhet? Såklart så finns det och efterfrågan för denna typ av lån är stor hos konsumenter.

Här på sidan har vi jämfört samtliga lånegivare som erbjuder lån utan säkerhet och rangordnat dem efter betyg. Det gör det lättare för dig att hitta det bästa alternativet om du vill låna pengar utan säkerhet.

Brixo logo

Betyg

96

Låna mellan

3,000 - 30,000 SEK

Räntan är individuell

25,95%

Löptid

8 till 65 månader

Effektiv ränta

29,3%

Placering 1 / 2

Brixo

Brixo erbjuder lån till svenska privatpersoner på mellan 3 000 kronor till 30 000 kronor utan krav på varken borgen, pant eller liknande säkerhet. Du ansöker på 2 minuter med hjälp av ditt BankID. Lånet betalas ut samma dag som…

CashBuddy logo

Betyg

93

Låna mellan

3,000 - 25,000 SEK

Räntan är individuell

2.95 - 26.05 %

Löptid

12-60 mån

Effektiv ränta

29,4 %

Placering 2 / 2

CashBuddy

Har du fått en oförutsedd utgift och har inga pengar på kontot? Då är det bra att CashBuddy finns! CashBuddy.se erbjuder dig enkelt och tryggt att låna upp till 25 000 kronor – utan säkerhet. Om du gör din ansökan online,…

lån utan säkerhet

På lånemarknaden finns sammanfattningsvis två typer av lån. Det är lån utan säkerhet och lån där det finns en säkerhet för lånet.

Lån med säkerhet är exempelvis ett bolån, där bostaden fungerar som säkerhet, och billån där bilen fungerar som säkerhet. Lån utan säkerhet är så kallade privatlån.

Högre risk ger högre ränta

Ett privatlån har högre ränta än ett bolån. Anledningen till detta är just att långivaren inte har någon säkerhet för lånet, vilket gör att de tar en större risk.

Om du som låntagare skulle hamna i ekonomiskt trångmål och inte kunna betala tillbaka pengarna du lånat, är långivarens chanser att få tillbaka pengarna små.

Du behöver inte ha en borgensman för att få låna utan säkerhet, och du kan låna till i stort sett vad som helst.

Risken finns alltså att långivaren inte får tillbaka pengarna som lånats ut. Detta behöver vägas upp på något sätt.

Det enklaste sättet för långivaren att väga upp de större riskerna är att ta ut högre ränta på lånet. Ju större risktagning, desto högre räntesats.

Det finns lån utan säkerhet där räntan ligger på cirka 4 %, men även om den räntesatsen finns så är det långt ifrån alla som blir beviljade ett lån med just den räntesatsen.

Vanligare är att låntagaren erbjuds ett lån med något högre räntesats.

snabblån utan säkerhet

Olika typer av lån utan säkerhet

Det finns olika typer av lån utan säkerhet. Här kommer en kort genomgång av vanligt förekommande typer.

En typ av lån som figurerat mycket i debatter de senaste åren är snabblån.

Det handlar om mindre belopp, ofta från 500 kronor och upp till 10 000 kronor. Räntan är hög på dessa lån, men eftersom löptiden är väldigt kort påverkar de inte ekonomin under någon lång period.

Den här typen av lån används ofta när det finns ett akut behov av att få in pengar på kontot snabbt.

Snabblån som betalas ut direkt har hög ränta och ska oftast betalas tillbaka i sin helhet inom tre månader. Kraven på låntagaren är ofta inte lika höga när det gäller dessa lån, eftersom det rör sig om små belopp och kort löptid.

En annan typ av lån utan säkerhet är traditionella privatlån. De flesta långivare som arbetar med privatlån erbjuder lån på upp till 350 000 kronor.

Det finns dock några få långivare som även erbjuder större lån. Maximalt belopp som går att låna hos en enskild långivare är 600 000 kronor. För att ha möjlighet att få låna maxbeloppet behöver du dock ha en hög inkomst som kommer från en fast anställning.

Du bör också ha en mycket ordnad ekonomi i övrigt, med få andra utgifter och avsaknad av andra lån. Några betalningsanmärkningar får naturligtvis inte finnas registrerade på dig om du ska ha möjlighet att få låna maxbeloppet.

jämför lån utan säkerhet

Jämför lån utan säkerhet

När du ska låna pengar utan säkerhet bör du jämföra olika alternativ.

Det finns många långivare som erbjuder privatlån och det kan skilja mycket på villkor och kostnader.

Du bör därför vara noga med att se över olika möjligheter innan du väljer ett lån. Du kan även ta hjälp av en låneförmedlare för att få många olika erbjudanden om lån utan säkerhet.