Låna pengar utan UC

Uppdaterad:

Här har vi sammanställt långivare som erbjuder lån utan UC. Vi har dessutom rangordnat dem och satt ett betyg. Så du som letar efter bästa lånet utan UC har kommit helt rätt.

Kika på alternativen nedan när du vill låna pengar utan UC så slipper du registrerade förfrågningar i din kreditupplysning.

Jämför bästa lån utan UC

Bank Norwegian logo

Betyg

98

Låna mellan

5.000kr - 600.000kr

Räntan är individuell

4,99% – 22.99 %

Löptid

1 - 15 år

Effektiv ränta

7.2 - 29.27 %

Placering 1 / 10

Bank Norwegian

Bank Norwegian är en internetbank för privatmarknaden. Banken säljer enkla, standardiserade inlåning- och utlåningsprodukter via internet och du kan enkelt ansöka om ett privatlån här. Bank Norwegian kräver ingen säkerhet för sina lån och du får ett erbjudande på en…

Comboloan logo

Betyg

98

Räntan är individuell

1,04 - 7,75%

Effektiv ränta

1,14% (ränta 1,13%)

Erbjuder även privatlån

Ja

Placering 2 / 10

Comboloan

Comboloans förmedlingstjänst för bolån behandlar ditt bolån hos olika bolånegivare som matchar din profil, så att du kan hitta ett bolånet med bäst räntan och villkor för dig. Tjänsten är gratis och görs med en ansökan, och du får oftast…

Brixo logo

Betyg

96

Låna mellan

3,000 - 30,000 SEK

Ränta

25,95%

Löptid

8 till 65 månader

Effektiv ränta

29,3%

Placering 3 / 10

Brixo

Brixo erbjuder lån till svenska privatpersoner på mellan 3 000 kronor till 30 000 kronor utan krav på varken borgen, pant eller liknande säkerhet. Du ansöker på 2 minuter med hjälp av ditt BankID. Lånet betalas ut samma dag som…

GoodCash logo

Betyg

96

Låna mellan

5,000 - 50,000 SEK

Räntan

25.74 %

Löptid

1 - 8år

Effektiv ränta

29 %

Placering 4 / 10

GoodCash

Hos GoodCash kan du låna upp till 50 000 kr trots att du har betalningsanmärkningar. Och det är inte alla som har en hög inkomst, så GoodCash ser istället till din framtida betalningsförmåga när de utvärderar din låneansökan.

Advisa logo

Betyg

95

Låna mellan

5,000 - 600,000 SEK

Räntan är individuell

2.95 - 26.05 %

Löptid

1 - 20 år

Effektiv ränta

3.06 - 29.99 %

Placering 5 / 10

Advisa

Advisa är en av Sveriges ledande aktörer inom lån. Som låneförmedlare så skickas din låneansökan till ett trettiotal olika banker. Vilket gör att du kommer få bästa möjliga villkor från bankerna.

Marginalen Bank logo

Betyg

93

Låna mellan

25,000 - 350,000 SEK

Räntan är individuell

3,50 - 18,95%

Löptid

2 - 12 år

Effektiv ränta

3.63 - 22.79 %

Placering 6 / 10

Marginalen Bank

Hos Marginalen kan du låna upp till 500.000 kr utan någon säkerhet och uppläggningsavgift. Med privatlånet kan du låna till det mesta. Samla ihop småkrediter, köp den där motorcykeln du drömt om eller renovera huset. Du bestämmer! Hos Marginalen Bank…

CashBuddy logo

Betyg

93

Låna mellan

5,000 - 25,000 SEK

Räntan är individuell

26.05 %

Löptid

12-60 mån

Effektiv ränta

29,4 %

Placering 7 / 10

CashBuddy

Har du fått en oförutsedd utgift och har inga pengar på kontot? Då är det bra att CashBuddy finns! CashBuddy.se erbjuder dig enkelt och tryggt att låna upp till 25 000 kronor – utan säkerhet. Om du gör din ansökan online,…

Expresskredit - Kontokredit logo

Betyg

93

Låna mellan

1,000 - 30,000 SEK

Ränta

39.8 %

Löptid

0-999 mån

Effektiv ränta

53.12 - 84.23

Placering 8 / 10

Expresskredit - Kontokredit

Expresskredit är en del av GF Money Consumer Finance och erbjuder ett flexibelt kreditkonto där kunder kan beviljas en kredit på upp till 30 000 kronor. Krediten fungerar precis som ett kreditkort där kunden endast betalar ränta och uttagsavgift för den…

GF Money logo

Betyg

93

Låna mellan

1,500 - 30,000 SEK

Ränta

39.8 %

Löptid

0-999 mån

Effektiv ränta

53.12 - 84.23 %

Placering 9 / 10

GF Money

Hos GF Money så kan du låna upp till 30 000 kr. Låneförmedlaren tar ingen kreditupplysning hos UC, utan gör det hos Creditsafe istället. Hos GF Money så betalar du endast för det kreditutrymme som du har använt dig av.

Flexkontot logo

Betyg

91

Låna mellan

3,000 - 30,000 SEK

Ränta

39.48 %

Löptid

-

Effektiv ränta

58.14 - 128.3 %

Placering 10 / 10

Flexkontot

Hos Flexkontot så kan du med hjälp av ditt BankId ansöka om ett lån på bara ett par minuter. Du kan låna mellan 3,000 – 30,000 kronor, därefter så behöver du bara betala 8% av ditt utestående skuldsaldo varje månad,…

låna pengar utan uc

Många undrar om det är möjligt att låna pengar utan UC och det kan man faktiskt!

Det man måste känna till är att alla långivare ändå alltid gör en kreditprövning, även om vissa använder sig av andra företag än UC. Dessutom handlar det främst om snabblån som man kan ansöka utan att UC görs.

I de flesta fall behöver du inte oroa dig för om kreditprövningen görs genom UC eller inte, men det kan finnas undantag och vi ska titta närmare på dem.

Vad betyder UC?

UC står för Upplysningscentralen och är det mest kända kreditupplysningsföretaget i Sverige.

Det grundades 1977 av storbankerna i syfte att förse dem med kreditupplysningar och annat beslutsunderlag för kreditbedömningar.

UC tar regelbundet in uppgifter från Skatteverket och ett antal olika finansinstitut. All denna information bearbetas och ompaketeras så att företaget kan förse både privat och offentlig sektor med underlag som sedan används för att fatta olika slags beslut, bland annat om lån.

UC erbjuder en rad olika produkter, men företaget är mest känt för sina kreditprövningar. Ja, i folkmun har UC nästan blivit synonymt med ordet ”kreditprövning”.

När du ansöker om ett lån vill kreditgivaren försäkra sig om att du har tillräcklig finansiell kapacitet att betala tillbaks lånet.

Dessutom påverkar din kreditvärdighet ofta vilken räntesats och vilka andra lånevillkor som du erbjuds. Denna information får långivaren genom att begära en kreditprövning på dig.

Hur görs kreditprövningen?

När du skickat in din låneansökan skickar långivaren en förfrågan till det kreditupplysningsföretag som de samarbetar med.

Långivaren får då en kreditupplysning som bland annat innehåller uppgifter om din inkomst de senaste två åren samt hur många och vilken typ av krediter du har, till exempel kontokortskrediter, blancolån eller bostadslån.

Vidare visas vilka dina kreditgivare är och hur mycket du har utnyttjat av den beviljade krediten. En viktig detalj är den information som kreditupplysningen innehåller om eventuella betalningsanmärkningar och andra anmärkningar.

Slutligen framgår det vilka frågor från banker, långivare och andra företag som kommit in till UC de senaste 12 månaderna.

kreditprövning när du lånar pengar utan uc

Denna information använder sedan långivaren för att göra en avvägd bedömning av din låneansökan.

Bedömningen är alltid individuell och det finns ingen exakt mall för vad som krävs för att bli godkänd.

Villkoren varierar mellan olika långivare och mellan olika typer av lån.

En del långivare erbjuder till exempel lån trots betalningsanmärkningar medan andra har nolltolerans.

Kraven är också olika stränga beroende på hur stort lånet är och hur lång återbetalningstid du har ansökt om. Slutligen kan det finnas andra faktorer utöver UC som väger in när kreditgivaren gör sin bedömning.

Det kan till exempel vara lättare att få ett lån om du har en medsökande, en sambo exempelvis.

Gör din egen UC!

De flesta ogillar att bli kontrollerade och därför kan blotta tanken på att en kreditupplysning kommer att göras kännas obehaglig.

Det många inte känner till är att man själv lätt kan göra ett utdrag från UC via deras hemsida och med hjälp av BankID.

Till priset av en kopp kaffe kan du på så vis på förhand se vilka uppgifter som kreditgivaren kommer att få tillgång till efter att du lämnat in din ansökan. Det kan kännas tryggt och bra att ligga steget före!

Bör jag undvika UC?

I de allra flesta fall behöver man inte alls oroa sig för UC. En del tror felaktigt att man kan komma runt eventuella betalningsanmärkningar genom att vända sig till en långivare som inte använder UC.

Alla långivare gör en kreditupplysning, oavsett om det är via UC eller något av de andra bolagen på marknaden.

Det betyder att om du har en betalningsanmärkning kommer det att synas i vilket fall som helst.

Det finns emellertid åtminstone två fall där det kan vara bra att undvika kreditupplysning med UC.

Det ena är om du funderar på att ansöka om ett större lån, till exempel ett bolån, hos en annan långivare inom en snar framtid.

Eftersom du givetvis vill maximera dina chanser att få så bra villkor på lånet som möjligt kan det kännas onödigt att lämna avtryck i kreditupplysningen.

Banken kommer nämligen att se om du nyligen ansökt om ett lån. Det behöver inte påverka villkoren negativt, men varför riskera?

Själva lånet kommer givetvis att visas i kreditupplysningen ändå, oavsett om kontrollen görs via UC eller ett annat företag.

Det andra fallet är om du har gjort flera ansökningar på kort tid hos olika långivare och kanske fått avslag. Eftersom det syns i din kreditupplysning kan det hända att kreditgivaren blir misstänksam och avslår din ansökan.

Som regel brukar det inte göra något om du bara har ett fåtal förfrågningar registrerade.

Det som kan göra att långivaren blir fundersam är om du har flera ansökningar från olika långivare under en mycket kort tidsperiod.

Endast en kreditupplysning om du använder en låneförmedlare

Ett bra sätt att undvika att flera låneansökningar registreras i din kreditupplysning är att använda en låneförmedlare.

Då görs nämligen bara ett utdrag ur UC och sedan får långivarna slåss om att få dig som kund!

Vilka alternativ till UC finns det?

De två största aktörerna på den svenska marknaden vid sidan av UC är Creditsafe och Bisnode. Intresset för olika typer av lån där UC inte används har varit så stort på senare tid att antalet bolag som erbjuder ansökan utan UC har ökat drastiskt.

Det är emellertid i princip bara för snabblån som detta gäller. För privatlån och bolån är det fortfarande UC som används av de flesta.

plan b - alternativ till upplysningcentralen

Med tiden ändras din UC

Bara för att du har fått en betalningsanmärkning någon gång behöver det inte innebära att du inte kan få ett lån beviljat.

Den information som finns hos UC förändras nämligen över tiden.

En betalningsanmärkning syns som regel i tre år på kreditupplysningen.

I de fall där betalningsanmärkningen handlar om att man har missbrukat kontokortskrediter ligger anmärkningen kvar i bara två år. I de fall där skuldsanering varit nödvändig ligger den uppgiften emellertid kvar i hela fem år.

Du behöver alltså kanske inte alls oroa dig för den där förargliga betalningsanmärkningen som du minns så väl. Om du fick den för tillräckligt länge sedan är den redan ur systemet.

Många ser UC som något negativt och tänker genast på betalningsanmärkningar.

Faktum är att din kreditupplysning även kan förändras till det bättre.

Förutom att gamla anmärkningar försvinner kommer det att synas om du får högre inkomster.

Om du väljer att betala av ett antal mindre lån kommer även det att återspeglas i din UC då det leder till en starkare kreditvärdighet.

Den information som syns i din UC uppdateras ofta dagligen. Det betyder att om du gör en återbetalning kan det snabbt leda till en snyggare kreditupplysning!