Bästa Låneförmedlare i Sverige

Att använda sig av en låneförmedlare är en helt kostnadsfri tjänst och kostar dig inte en krona. Att använda sig av en låneförmedlare kan ge dig bättre lånevillkor.
Vi har sammanställt de olika och skapat en tabell av Sveriges bästa låneförmedlare. Längst upp i tabellen hittar du den vi utsett som bäst i test.

Bra låneförmedlare i Sverige

Bästa Låneförmedlarna
Comboloan

Comboloan

Comboloans förmedlingstjänst för bolån behandlar ditt bolån hos olika bolånegivare som matchar din profil, så att du kan hitta ett bolånet med bäst räntan och villkor för dig. Tjänsten är gratis och görs med en ansökan, och du får oftast svar inom 24h. Comboloan erbjuder även förmånliga privatlån om du är i behov av det.

 •  Räntan är individuell 1,04 - 7,75%
 •  Effektiv ränta 1,14% (ränta 1,13%)
 •  Erbjuder även privatlån Ja

 Räkneexempel: Ett bolån på 2 000 000 kr med ränta 1,13% (1,14% effektiv ränta) med en bindningstid på 3 månader. Ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 216 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 565 998 kr utan hänsyn till eventuellt skatteavdrag.

 

Advisa

Advisa

Advisa är en av Sveriges ledande aktörer inom lån. Som låneförmedlare så skickas din låneansökan till ett trettiotal olika banker. Vilket gör att du kommer få bästa möjliga villkor från bankerna.

 •  Låna mellan 5,000 - 600,000 SEK
 •  Räntan är individuell 2.95 - 26.05 %
 •  Löptid 1 - 20 år
 •  Effektiv ränta 3.06 - 29.99 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav 120,000 SEK
 •  Uppläggningsavgift Nej

 Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 36 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99%

 

Zmarta

Zmarta

Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa lånealternativet, så att du kan välja det som passar dig och dina behov bäst. På så sätt kan du på ett enkelt sätt jämföra dom olika långivarna. Hos Zmarta kan du också ansöka och jämföra bolån kostnadsfritt.

 •  Låna mellan 5,000 - 600,000 SEK
 •  Räntan är individuell 2.95 - 27 %
 •  Löptid 1 - 20 år
 •  Effektiv ränta 2.99 - 29,90 %
 •  Betalningsanmärkning Ja
 •  Inkomstkrav 100,000 SEK
 •  Erbjuder bolån Ja

 Räkneexempel: Annuitetslån 10 år, 180 000 SEK, rörlig ränta 5.95 % (startavg. 0 SEK / aviavg. 0 SEK) ger eff. ränta 6.11 %, tot. belopp 239 262 SEK, kostnad 1 994 SEK/mån (120 mån avbet.). Räntor 2020-02-15. Individuell ränta 2,95 till 27,0% (effektiv ränta 2,99 till 29,90%). Återbet. tid 1-20 år.

 

Arcadia Finans

Arcadia Finans

Arcadia Finans hjälper dig på när du ska ta ett nytt lån med endast en kreditupplysning hos UC. Du skickar in en ansökan och sedan får du hjälp att hitta det bästa lånet för dig från över 30 långivare och banker. Notera dock att du inte får ha några obetalda skulder hos Kronofogden.

 •  Låna mellan 25,000 - 600,000 SEK
 •  Räntan är individuell 2,99 – 27,0 %
 •  Löptid 1 - 20 år
 •  Effektiv ränta 2.99 - 29.90 %
 •  Betalningsanmärkning Nej
 •  Inkomstkrav 100,000 SEK
 •  Uppläggningsavgift Ja

 Ränteexempel: Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77 % (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff. ränta 5,93 %, totalt belopp 364 994 kr och månadskostnaden 2 173 kr.

 

Apex Finans

Apex Finans

Apex Finans gör det lätt att jämföra erbjudanden från flera olika långivare inom bara några minuter. Makten ligger hos de som söker lån och långivarna får konkurrera om kunderna, vilket betyder att konsumenter får tillgång till bästa möjliga utlåningsvillkor. Du ansöker snabbt och enkelt med dina personuppgifter.

 •  Låna mellan 5,000 - 500,000 SEK
 •  Räntan är individuell 2.95 - 29.9 %
 •  Löptid 1 - 15 år
 •  Effektiv ränta 2.99 - 34.36 %
 •  Betalningsanmärkning Nej
 •  Inkomstkrav 110,000 SEK
 •  Uppläggningsavgift Ja

 Räkneexempel: Ett lån på 150 000 kronor till 6,54 procents bunden ränta med en återbetalningstid på 180 månader, med 180 avbetalningar om 1 318 kronor och 950 kronor i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 6,64 procent. Totalt att återbetala blir 237 286 kronor.

 

Denna tabell innehåller annonslänkar
hitta bästa låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare?

När du ska låna pengar kan det vara klokt att vända dig till en låneförmedlare. Det gör det enkelt och smidigt för dig att jämföra olika lån och ta det som är mest fördelaktigt för just dig.

Låneförmedlaren fungerar som en mellanhand mellan låntagare och långivare, och eftersom det är långivarna som betalar är det en tjänst som är helt kostnadsfri för dig.

Varför ska jag söka lån via en låneförmedlare?

Självklart kan du jämföra lån på egen hand för att försöka hitta det bästa lånet. Men, det är bra att ha klart för sig att alla långivare, oavsett om det är stora banker eller andra låneföretag, tjänar pengar på att låna ut pengar.

De får sina inkomster från den ränta och de avgifter låntagarna betalar. Därför vill varje långivare ge dig en så hög ränta som möjligt, men de vill samtidigt att du ska känna dig nöjd och tro att du har fått ett bra erbjudande.

Om du söker lån via en låneförmedlare kommer din ansökan att vidarebefordras till många olika långivare, och de tvingas konkurrera med varandra om att få dig som kund. Och för att kunna konkurrera gäller det förstås att ha en så bra produkt som möjligt att erbjuda.

Dessutom får du svar från många olika håll och du kan enkelt jämföra de olika lån du erbjuds. Här kan du alltså på ett enkelt och smidigt sätt plocka ut russinen ur kakan och välja det bästa lånet för dig.

Med andra ord sparar du både tid och kan faktiskt få bättre erbjudande genom att använda en av Sveriges bästa låneförmedlare från listan ovan.

Låneförmedlare för att inte riskera kreditvärdigheten

En annan anledning att låta en låneförmedlare göra jobbet är att du då inte riskerar att sänka din kreditvärdighet.

När du söker ett lån, eller en kredit, görs en obligatorisk kreditkontroll, något som långivare numera enligt lag är skyldiga att göra.

Om du söker lån hos många långivare för att sedan jämföra vem som erbjuder dig det bästa lånet får du alltså en hel mängd kreditförfrågningar.

Detta kan sänka din kreditvärdighet rejält, och göra att du kan ha svårt att över huvud taget få ett lån för en tid framöver.

Hos en låneförmedlare görs alltid bara en enda registrering oavsett hur många banker och långivare som ger dig erbjudande om lån.

Så genom att söka lån via låneförmedlare spar du tid och bekymmer samtidigt som du undviker att skaffa dig problem som kan påverka dina chanser att få lån.

riskera inte kreditvärdigheten med låneförmedlare

Låneförmedlare lånar inte ut pengar

Det är en vanlig missuppfattning att man kan få ett lån hos en låneförmedlare. Låneförmedling är en tjänst som förmedlar lån, men företaget lånar inte själva ut pengar.

När du köper ett hus eller en bostadsrätt, köper du den av den tidigare ägaren. Men, oftast går köpet via en mäklare som fungerar som förmedlare mellan köpare och säljare.

På samma sätt är det med en låneförmedlare och man skulle kunna säga att låneförmedlaren fungerar som en sorts mäklare på lånemarknaden. Man förmedlar lån, men ger inte själva lån.

Konkurrensen hos låneförmedlare är hård och för att det inte ska uppstå oärliga metoder så granskas dessa med jämna mellanrum.

Just därför har vi valt att göra ett test av låneförmedlare och utsett den som är bäst – sammanställt resultatet i tabellen längst upp på sidan för att hjälpa dig hitta rätt.

Rätt lån till rätt kund

Det finns många olika lån där ute på marknaden, och många av dem är riktade till en speciell grupp låntagare.

Detta gör att det kan vara svårt att hitta de rätta lånen på egen hand, även om du söker på nätet och hittar en uppsjö av lån.

En av låneförmedlarens uppgifter är att matcha låntagare och lån, så att du kan hitta det lån som är bäst för just dig och dina behov.

Här på nyttlån.com hjälper vi dig att hitta den bästa låneförmedlaren som kan förmedla just det lån du är i behov av.

Kostar inget för dig om du använder en låneförmedlare

Att vända sig till en låneförmedlare och söka lån kostar alltså ingenting för dig som konsument.

Anledningen till att du inte behöver betala något fast du kan få många olika erbjudanden om lån är att det inte bara är du som ser fördelar med låneförmedling.

Alla kreditinstitut och andra långivare som finns därute ser det förstås också som en stor fördel att få möjlighet att hitta nya kunder.

Precis som en mäklare också hjälper husägare att hitta lämpliga köpare hjälper låneförmedlaren också långivarna att hitta nya låntagare.

Man skulle nog kunna säga att det är en win-win situation och att både låntagare och långivare kan dra fördelar av låneförmedlingstjänst.

Därför betalar långivarna glatt sina avgifter till låneförmedlaren och tjänsten blir gratis för dig.

gratis rådgivning hos låneförmedlare

Snabbt och smidigt

Om du ska köpa en vara jämför du förmodligen priserna hos olika butiker innan du slår till. Och på samma sätt borde det vara självklart att jämföra olika lån innan man tecknar ett låneavtal.

Då behöver du jämföra både räntor, avgifter och villkor. Att jämföra många olika långivare tar därför lång tid om du ska göra det själv.

Du behöver söka upp var och en av kreditgivarna och kolla hur villkoren och priserna ser ut.

Om du söker lånet genom en låneförmedlare gör du en enda ansökan, som tar ett par minuter i anspråk.

Låneförmedlaren förmedlar din ansökan till alla banker som anses relevanta, och du får svar, med erbjudande om lån, från ett flertal långivare.

Det enda du då behöver göra är att jämföra de bästa lånen och välja det som passar dig bäst.

Det går snabbt och smidigt, och tack vare att låneförmedlarna har samarbete med UC (Upplysningscentralen) blir det bara en registring trots att det kanske är uppåt 20 olika långivare som ger dig lånerbjudanden.

Villkor för att få låna

När du söker lån hos en enskild långivare ser du tydligt vilka krav man ställer för att du ska kunna få ett lån.

Eftersom lånen hos en låneförmedlare kommer från många olika långivare sätter man mer allmänna krav. Om du, till exempel, har en betalningsanmärkning kan du oftast söka lån ändå.

Din ansökan skickas sedan vidare till de långivare som lånar ut pengar trots betalningsanmärkning.

På så sätt behöver du inte sitta och leta rätt på långivare som passar om du har problem som vanligtvis gör det svårt att få lån.

Låneförmedlaren förenklar din ansökan om lån på många sätt, och ökar chansen att få ett riktigt bra lån.

Uppdaterad 2022-12-25