Att använda sig av en låneförmedlare är en helt kostnadsfri tjänst och kostar dig inte en krona. Att använda sig av en låneförmedlare kan ge dig bättre lånevillkor.

När du ska låna pengar kan det vara klokt att vända dig till en låneförmedlare. Det gör det enkelt och smidigt för dig att jämföra olika lån och ta det som är mest fördelaktigt för just dig.

Låneförmedlaren fungerar som en mellanhand mellan låntagare och långivare, och eftersom det är långivarna som betalar är det en tjänst som är helt kostnadsfri för dig.

Advisa

Räntan är individuell från 2,95%

Advisa har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges ledande aktörer inom lån. Genom att samla ett tjugotal banker och låneinstitut under ett och samma tak tvingar vi bankerna att tävla om att erbjuda bästa möjliga villkor till alla kunder. Efter att kunden har skickat in sin låneansökan görs endast en kreditupplysning. Därefter får kunden erbjudande från flera banker och hjälp av en personlig rådgivare som kostnadsfritt hjälper till att göra rätt val.

 • Låna mellan 5.000Kr - 600.000kr.
 • Räntan är inviduell (2,95% - 29,06%) - Erbjudanden från flera banker
 • Löptid 1 - 15 år.
 • Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån (helt kostnadsfritt).
 • Ex . lån på 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,64% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,79% och månadskost 1183kr
 • Du måste vara minst minst 18 och högst 70 år gammal.
 • Du måste ha en inkomst före skatt motsvarande minst 120.000kr per år.
 • Du måste vara bosatt i Sverige.
 • Godtar betalningsanmärkningar.
Reklamlänk

Lendo

Räntan är individuell från 3,25%

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med flera tusen medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm. Bankerna ger olika villkor till olika kunder. Vilken bank som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på. På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som bankerna kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

 • Låna mellan 5.000kr - 500.000kr.
 • Räntan är individuell (3,25% - 18,15%).
 • Löptid 1 - 15 år
 • Ansökan är helt kostnadsfri.
 • Endast en kreditupplysning oavsett antal banker som behandlar din låneansökan.
 • Ex Annuitetslån 10 år. Effektiv årsränta 6.70 %. Ett lån på 225 000 kr kostar då 2 555 kr/månad
 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste ha en inkomst före skatt motsvarande minst 120.000kr per år.
 • Godtar betalningsanmärkningar.
Reklamlänk

Zmarta

Räntan är individuell från 3,60%

Zmarta är en ny finansiell tjänst där du kan jämföra och hitta de bästa lånealternativen. Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil så ger Zmarta dig alltid mest lån för pengarna.

 • Låna mellan 5.000kr - 600.000kr.
 • Individuell ränta, vanligtvis 3,54–18,15 % (effektiv ränta 3,60–19,74 %).
 • Löptid 1 - 15 år
 • Tjänsten är säker, enkel och kostnadsfri.
 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste ha en årsinkomst över 100.000kr.
 • Du får inte ha några obetalda skulder hos kronofogden.
 • Godtar betalningsanmärkningar
Reklamlänk

Varför ska jag söka lån via en låneförmedlare?

låneförmedlareSjälvklart kan du jämföra lån på egen hand för att försöka hitta det bästa lånet. Men, det är bra att ha klart för sig att alla långivare, oavsett om det är stora banker eller andra låneföretag, tjänar pengar på att låna ut pengar. De får sina inkomster från den ränta och de avgifter låntagarna betalar. Därför vill varje långivare ge dig en så hög ränta som möjligt, men de vill samtidigt att du ska känna dig nöjd och tro att du har fått ett bra erbjudande.

Om du söker lån via en låneförmedlare kommer din ansökan att vidarebefordras till många olika långivare, och de tvingas konkurrera med varandra om att få dig som kund. Och för att kunna konkurrera gäller det förstås att ha en så bra produkt som möjligt att erbjuda. Dessutom får du svar från många olika håll och du kan enkelt jämföra de olika lån du erbjuds. Här kan du alltså på ett enkelt och smidigt sätt plocka ut russinen ur kakan och välja det bästa lånet för dig.

Låneförmedlare för att inte riskera kreditvärdigheten

En annan anledning att låta en låneförmedlare göra jobbet är att du då inte riskerar att sänka din kreditvärdighet. När du söker ett lån, eller en kredit, görs en obligatorisk kreditkontroll, något som långivare numera enligt lag är skyldiga att göra. Om du söker lån hos många långivare för att sedan jämföra vem som erbjuder dig det bästa lånet får du alltså en hel mängd kreditförfrågningar. Detta kan sänka din kreditvärdighet rejält, och göra att du kan ha svårt att över huvud taget få ett lån för en tid framöver. Hos en låneförmedlare görs alltid bara en enda registrering oavsett hur många banker och långivare som ger dig erbjudande om lån. Så genom att söka lån via låneförmedlare spar du tid och bekymmer samtidigt som du undviker att skaffa dig problem som kan påverka dina chanser att få lån.

Låneförmedlare lånar inte ut pengar

Det är en vanlig missuppfattning att man kan få ett lån hos en låneförmedlare. Låneförmedling är en tjänst som förmedlar lån, men företaget lånar inte själva ut pengar.

När du köper ett hus eller en bostadsrätt, köper du den av den tidigare ägaren. Men, oftast går köpet via en mäklare som fungerar som förmedlare mellan köpare och säljare. På samma sätt är det med en låneförmedlare och man skulle kunna säga att låneförmedlaren fungerar som en sorts mäklare på lånemarknaden. Man förmedlar lån, men ger inte själva lån. Konkurrensen hos låneförmedlare är hård och för att det inte ska uppstå oärliga metoder så granskas dessa med jämna mellanrum.

Rätt lån till rätt kund

Det finns många olika lån där ute på marknaden, och många av dem är riktade till en speciell grupp låntagare. Detta gör att det kan vara svårt att hitta de rätta lånen på egen hand, även om du söker på nätet och hittar en uppsjö av lån. En av låneförmedlarens uppgifter är att matcha låntagare och lån, så att du kan hitta det lån som är bäst för just dig och dina behov. Här på nyttlån.com hjälper vi dig att hitta den bästa låneförmedlaren som kan förmedla just det lån du är i behov av.

Kostar inget för dig

Att vända sig till en låneförmedlare och söka lån kostar alltså ingenting för dig som konsument. Anledningen till att du inte behöver betala något fast du kan få många olika erbjudanden om lån är att det inte bara är du som ser fördelar med låneförmedling. Alla kreditinstitut och andra långivare som finns därute ser det förstås också som en stor fördel att få möjlighet att hitta nya kunder. Precis som en mäklare också hjälper husägare att hitta lämpliga köpare hjälper låneförmedlaren också långivarna att hitta nya låntagare. Man skulle nog kunna säga att det är en win-win situation och att både låntagare och långivare kan dra fördelar av låneförmedlingstjänst. Därför betalar långivarna glatt sina avgifter till låneförmedlaren och tjänsten blir gratis för dig.

Snabbt och smidigt

Om du ska köpa en vara jämför du förmodligen priserna hos olika butiker innan du slår till. Och på samma sätt borde det vara självklart att jämföra olika lån innan man tecknar ett låneavtal. Och då behöver du jämföra både räntor, avgifter och villkor. Att jämföra många olika långivare tar därför lång tid om du ska göra det själv. Du behöver söka upp var och en av kreditgivarna och kolla hur villkoren och priserna ser ut.

Om du söker lånet genom en låneförmedlare gör du en enda ansökan, som tar ett par minuter i anspråk. Låneförmedlaren förmedlar din ansökan till alla banker som anses relevanta, och du får svar, med erbjudande om lån, från ett flertal långivare. Det enda du då behöver göra är att jämföra de bästa lånen och välja det som passar dig bäst.

Det går snabbt och smidigt, och tack vare att låneförmedlarna har samarbete med UC (Upplysningscentralen) blir det bara en registring trots att det kanske är uppåt 20 olika långivare som ger dig lånerbjudanden.

Villkor för att få låna

När du söker lån hos en enskild långivare ser du tydligt vilka krav man ställer för att du ska kunna få ett lån. Eftersom lånen hos en låneförmedlare kommer från många olika långivare sätter man mer allmänna krav. Om du, till exempel, har en betalningsanmärkning kan du oftast söka lån ändå. Din ansökan skickas sedan vidare till de långivare som lånar ut pengar trots betalningsanmärkning. På så sätt behöver du inte sitta och leta rätt på långivare som passar om du har problem som vanligtvis gör det svårt att få lån. Låneförmedlaren förenklar din ansökan om lån på många sätt, och ökar chansen att få ett riktigt bra lån.