Smslån utbetalning helg

Uppdaterad:

Det är populärt med smslån när det är helg. Men att hitta ett "smslån utbetalning helg" kan vara lurigt. Nedan har vi sammanställt en tabell på alla som erbjuder detta och till vilka banker.

Under tabellen över smslån med helgutbetalning hittar du mer information.

sms lån med helgutbetalning

Den som ansöker om ett snabblån, eller smslån som de också benämns, har ofta bråttom att få in pengarna på kontot.

Det finns helt enkelt inte tid att vänta på att ett skuldebrev ska skickas ut och signeras, för att sedan skickas in igen. Processen måste vara snabb. Ibland kan det till och med vara så bråttom att pengarna behöver finnas på kontot samma dag. Normalt sett är det inga problem, men hur fungerar det om du råkar ansöka om smslån på en helg?

Det är lite olika tider som gäller för när din låneansökan kan tas emot och godkännas, i de flesta fall så sammanfaller detta med de tider som deras kundtjänst har öppet.

Det gäller också att välja ett lån i vår tabell ovan över smslån med helgutbetalning ovan om du ska få utbetalt när det är helg. Håll utkik efter mer detaljerad information i tabellen.

Utbetalning under helgen – Skillnader mellan olika långivare

Det finns skillnader mellan olika långivare när det kommer till utbetalningar. Vissa långivare betalar enbart ut beviljade lån måndag-fredag fram till cirka klockan 18.

Andra långivare betalar ut smslån även på lördagar och söndagar, dvs när det är helg. Om du behöver få pengarna snabbt bör du därför välja en av de aktörer på lånemarknaden som betalar ut pengar även på helger.

Tänk dock på att det inte bara är när långivaren betalar ut pengarna som avgör när du får dem. Det beror även på vilken bank du har ditt konto hos.

På långivarens webbsida brukar det ofta gå att läsa hur lång tid det tar att få in pengarna beroende på vilken bank du har.

Om du har bråttom att få pengar, och har ett konto hos Nordea, bör du därför välja en långivare som anger att pengar som betalas ut till Nordea kommer in omedelbart (med andra ord även när det är helg).

Har du Swedbank letar du förstås efter en långivare där du kan få pengarna utbetalda direkt med direkt överföring till just Swedbank och vice versa.

Snabba utbetalningar mer regel än undantag och nu även ”helglån”

När det gäller smslån/snabblån är hela processen från ansökan till utbetalning väldigt snabb och den senaste benämningen på helgutbetalningar är ”helglån”.

Det här är också den enda typen av lån där du faktiskt kan få in pengarna på kontot även under helgen.

snabba utbetalningar på smslån även för helglån

En ansökan går till på så sätt att du fyller i ett kort formulär på långivarens hemsida där du berättar hur mycket du vill låna, anger dina personuppgifter och lite kort om dina inkomster och utgifter.

Du signerar din ansökan med bank-id och en mindre kreditupplysning inhämtas. Besked om huruvida lånet beviljats får du vanligtvis mycket snabbt. Ibland kommer beskedet direkt, ibland kan du få vänta en kort stund.

När lånet har beviljats sker utbetalning i stort sett direkt om du har valt en långivare som erbjuder smslån med helgutbetalning.

Om du är osäker på vart du hittar dessa långivare så kan du antingen söka på smslån helg hos Google eller annan sökmotor, eller ta hjälp av en sajt som jämför lån.

Tänk efter före innan du ansöker om smslån med helgutbetalningar

Att smslån innebär snabba pengar är naturligtvis en fördel för den som är i behov av ett snabbt tillskott på kontot när det är helg.

Det gäller dock att du tänker efter innan du skickar in en ansökan.

Pengarna ska betalas tillbaka snabbt, och ofta tillkommer en ganska rejäl avgift.

Du ska med andra ord bara låna pengar via snabblån om du verkligen har ett behov av pengarna. Att låna, bara för att det är enkelt, för att gå ut och festa, eller köpa ett par snygga jeans, är ingen vidare idé.

Vad som är ett rimligt skäl till att låna pengar avgör naturligtvis du själv. Det viktiga är att du funderar igenom det hela en extra gång, så att du inte frestas att ta snabba smslån på grund av att det är så enkelt.

Kortare öppettider på helger

Något som du bör tänka på är att de flesta långivare har kortare öppettider på helger än på vardagar.

Det innebär att du behöver ansöka om ditt lån under kundtjänsts öppettider om lånet ska hinna betalas ut.

Många långivare har öppet mellan klockan 10 och 16 på helgerna, men detta kan naturligtvis variera.

Många är vana vid att smslångivare har öppet fram till klockan 20.00 på vardagarna. Då kan det vara lätt att glömma att tiderna inte är desamma på helgen.

öppettider för helglån

Tänk därför på att kolla hur öppettiderna ser ut innan du skickar in din ansökan. Om du verkligen behöver ha in pengarna samma dag kanske du behöver välja en annan långivare än den du först hade tänkt.

Tänk också på, att även om kundtjänst har öppet fram till klockan 16, så kan det vara en god idé att skicka in din ansökan en god stund i förväg.

Det kan komma in många ansökningar om lån i sista stund, och då kanske inte just din ansökan hinner behandlas den dagen om du har otur.

Försök därför att vara ute i god tid, och om möjligt bör du ansöka några timmar innan stängning. Det är förstås inte alltid du har den möjligheten, men försök att göra det om du vet på förhand att du behöver låna.

OBS: det kan i vissa fall finnas undantagsfall där du kan få lånet beviljat och utbetalt även om du ansöker utanför långivarens öppettider. Lånea.se har bland annat skrivit följande i deras artikel om smslån med helgutbetalning;

En del långivare använder en helautomatiserad kreditgivningsprocess, där ett datorprogram avgör om du blir godkänd eller nekad ett lån. I dessa fall kan du få ett lån utbetalt dygnet runt, även om du exempelvis ansöker en lördag klockan 02:00.”

Exempel på sådana långivare är Ferratum, Lumify och Fairlo.

Att det finns snabba smslån med utbetalning när det är helg är verkligen bra när ett akut behov av pengar dyker upp, men se alltid till att ta dig tid att jämföra de olika lån som finns innan du väljer långivare.